Suriyeli çift aradığı mutluluğu Türkiyede buldu

Suriyeli çift aradığı mutluluğu Türkiyede buldu -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan ve 10 yıldır bebekleri olmayan Suriyeli Fatma-Ömer çifti, Türkiyede gördüğü tedavi sonrası bebek sahibi oldu (Fotoğraflı-Görün


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan ve 10 yıldır bebek hasreti çeken Suriyeli Fatma-Ömer çifti, Türkiyede gördüğü tedavi sonrası bebek sahibi oldu.
     Çatışmalar ve bombardımandan kaçarak Suriyenin Lazkiye kentinden 11 ay önce Türkiyeye sığınan Fatma-Ömer Molla çiftinin 10 yıldır çocukları olmuyordu. Hatayın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde yaşamlarını sürdüren çifte, Türk doktorlar çare oldu.
     Ömer Hasan Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır evli olduklarını ve Suriyedeki olaylardan önce çocuk sahibi olmak için Şam, Halep ve Lazkiyedeki çeşitli hastanelere başvurduklarını, ancak çare bulamadıklarını belirtti.
     Türkiyeye sığındıktan sonra çadır kent yetkililerinin çocuk sahibi olmaları için kendilerine yardımcı olduklarını ve Türk doktorların uyguladığı tedavi yöntemiyle eşinin hamile kaldığını ifade eden Molla, Çok şükür Türk doktorların verdikleri ilaçlar ve uyguladıkları tedavi sonucu eşim hamile kaldı. Çocuğum doğana kadar buna inanamıyordum. Yaklaşık 1 ay önce de kız çocuğumuz dünyaya geldi. Hem eşimin, hem de çocuğumun sağlık durumu iyi. Bu mutluluğumuzun tarifi yok, Allah Türk doktorlardan razı olsun diye konuştu.
     Molla, çocukları dünyaya geldiğinde Türk yetkililer tarafından, bebek bezi, kıyafet ve mama yardımı yapıldığını da sözlerine ekledi.
    
     -Göz yaşlarını tutamadı-
    
     10 yıl boyunca çocuk sahibi olmak için neler yaptıklarını gözyaşları içerisinde anlatan Fatma Molla da, anne olmanın büyük mutluluğunu yaşadığını anlattı.
     Türk doktorlara hayatı boyunca minnettar kalacağını dile getiren Fatma Molla, Adını Nebiha koyduğumuz kızım, sağ salim dünyaya geldi. Allahtan başka bir şey istemiyorum. Allah Türk doktorlardan, Türkiye Cumhuriyeti devletinden razı olsun. Çocuğumu kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu. Allah olmayanlara da nasip etsin dedi.
     Büyük bir üzüntüyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Molla, ancak Türkiyede anne olmakla mutluluğu tekrar yakaladığını söyledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli çift aradığı mutluluğu Türkiyede buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER