Suriyeli çobanın evlat özlemi

Suriyeli çobanın evlat özlemi -Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli Ali, tedavi görerek çocuk sahibi olmak istiyor -Mahmud Ahmed el-Ali: Çocuklarımın olmasını çok istiyorum. Bunun için de Türkiyede çalış


ŞANLIURFA (A.A) - Halil Fidan - Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli çoban, tedavi görüp çocuk sahibi olmak istiyor.
     Halepte yıllarca tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mahmud Ahmed el-Ali, ülkesindeki olaylar nedeniyle geçen ay kaçıp Şanlıurfaya geldi. Yakınlarının yardımıyla Karaca köyüne yerleşen ve çobanlık yapmaya başlayan Ali, çocuk özlemine Türkiyede son vermeyi ümit ediyor.
     Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde çatışmalardan önce en büyük ticaret merkezi konumundaki Halepte yaşadığını ancak bu kentte hayatın artık durma noktasına geldiğini söyledi.
     Gıda ve içme suyu ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını aktaran Ali, Oradaki olaylardan sonra çok zor durumda kaldık. Eşimi ve ailemi alarak Karkamış Sınır Kapısından geçip Nizipe geldim. Oradan da tanıdıklarım aracılığıyla Şanlıurfaya gelerek çobanlığa başladım. Buradaki insanlar bize çok iyi davranıyor dedi.
    
     -Babalık duygusunu tatmak...-
    
     Ülkesinde daha önce iki evlilik yapmasına rağmen çocuğu olmadığını anlatan Ali, çocuk özlemi yaşadığını belirtti.
     Türkiyede tıbbın çok ilerlediğini ve bu tür sorunların artık tedaviyle çözülebildiğini öğrendiğini belirten Suriyeli çoban, şunları kaydetti:
     İkinci eşimle Türkiyeye geldim. Çocuklarımın olmasını çok istiyorum. Bunun için de Türkiyede çalışıp para biriktireceğim. İnşallah burada kazanacağım parayla hayalimi gerçekleştireceğim. Bu hayatta Allahtan en büyük iki dileğim, babalık duygusunu tatmak ve ülkemizde yaşanan karışıklıkların sona ermesi. Bir an önce önce oraya dönerek hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
     Mahmud Ahmed el-Ali, anne ve babasını yaşlı oldukları için Türkiyeye getiremediğini ve onlardan bir süreden beri haber alamadığını söyledi.
     Ali, Anne ve babam yaşlı oldukları için buraya gelmek istemedi. Oradaki telefon hatları da çalışmadığı için görüşemiyoruz. Her gece rüyama giriyorlar. Onları çok özlüyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çobanın evlat özlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER