Suriyeli hasta Diyarbakırda şifa buldu

Suriyeli hasta Diyarbakırda şifa buldu


DİYARBAKIR (A.A) - Suriyeli Abdulkani Ali, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (DEAH) gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
     DEAHtan yapılan açıklamaya göre, Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Utkan Sevük ve Op. Dr. Fırat Ayaz tarafından 4 damarına kalbi durdurulmadan koroner bypass yapılan Abdulkani Ali, DEAHta şifa buldu.
     Ali, ameliyat olmadan önce nefes almakta güçlük çektiğini belirterek, şunları söyledi: Suriyede yaşanan savaş nedeniyle bir türlü tedavi olamadım. Diyarbakıra gelmek zorunda kaldım. Ameliyat olacak param ve sağlık güvencemde yoktu. Hastane yetkilileri sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Türkçe bilmediğim için hastane bünyesinde Kürtçe bilen personeller yardımıyla derdimi anlattım. Şimdi sağlığım eskisinden daha iyi. Allah doktorumdan ve bana emeği geçen personel ile devletten razı olsun. Çok mutluyum, hiçbir zaman bana bu yapılan yardımı unutmayacağım.
     Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ise, hastalara en iyi hizmeti vermek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Suriyeli hasta Diyarbakırda şifa buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER