Suriyeli kanser hastası, şifayı Türkiyede buldu

Suriyeli kanser hastası, şifayı Türkiyede buldu -İlik kanserine yakalanan Suriyeli tıbbi medical mühendisi Mecd El Micenni, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ilik nakliyle sağlığına kavuştu (Fotoğ


GAZİANTEP (A.A) - Zerin Özdilek / Yusuf Atlıhan - İlik kanserine yakalanan Suriyeli tıbbi medical mühendisi Mecd El Micenni, Türkiyede yapılan ilik nakliyle sağlığına kavuştu.
     Yaklaşık bir yıl önce ülkesindeki olaylardan kaçarak çalışmak üzere Hataya gelen 32 yaşındaki Micenni, bir süre sonra ilik kanseri olduğunu öğrenince ülkesine döndü. Hastalığını ailesinden gizleyen Micenni, bu süreçte Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesinin kök hücre naklinde başarılı olduğunu öğrenerek Gaziantepe geldi. Burada ilik nakli yapılan Micenni, sağlığına kavuştu.
     Hatayda yaşayan ve kontrol için hastaneye gelen Micenni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce geldiği Türkiyede, Hataya yerleşerek çalışmaya başladığını söyledi.
     Bir süre çalıştıktan sonra kendisinde bazı değişiklikler gözlemlediğini anlatan Micenni, yaptığı araştırmada belirtilerin ilik kanserini işaret ettiğini ifade etti.
     Hastalığını öğrendikten sonra Suriyeye döndüğünü kaydeden Micenni, Hastalığımı bir süre ailemden gizledim. Bu süreçte bir ay Suriyede hastanede yattım. Gaziantep üniversitesi Tıp Fakültesinin kök hücre naklinde başarılı olduğu duyunca tedavi amacıyla Gaziantepe geldim dedi.
     Tedavi sürecinde bazı sıkıntılar yaşadığını anlatan Micenni, ancak kardeşinin iliğinin uyuşması üzerine Türk doktorlarının yardımıyla sağlığına kavuştuğunu kaydetti.
    
     -Annesi Türk-
    
     Oğluna refakat eden anne Zeynep El Micenni de Türk olduğunu, ancak evlendikten sonra Suriyeye yerleştiğini söyledi.
     İkisi kız 4 çocuğu bulunduğunu, küçük oğlunun da İstanbulda bilgisayar mühendisi olarak çalıştığın ifade eden anne, eşinin emekli kadın doğum doktoru olduğunu kaydetti.
     Oğlunun hastalığını öğrendikten sonra dünyasının adeta başına yıkıldığını belirten Zeynep El Micenni, Türkiyeye ve Türk doktorlarına çok teşekkür ediyorum. Oğlumun hayatını kurtardılar. Oğlum 32 yaşında, ama nakilden sonra 1 yaşına girdi. Oğlumun tedavisinde emeği geçen başta Prof. Dr. Vahap Okan olmak üzere hastane çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum diye konuştu.
     GAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Pehlivan da bugüne kadar yaklaşık 200 nakil yaptığını belirterek, Bir yıl önce başarılı bir operasyonla ilik nakli yapılan Mecd El Micenninin şu anda sağlığı çok iyi dedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli kanser hastası, şifayı Türkiyede buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER