Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesi

Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesi -HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı: -Türkiyeye normal yollardan gelen Suriyelilere talep etmeleri durumunda çalışma izni verilmesi sevindirici


GAZİANTEP (A.A) - Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, Türkiyeye normal yollardan gelen Suriyelilere talep etmeleri durumunda çalışma izni verilmesinin sevindirici olduğunu bildirdi.
     Hasırcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyeye sığınan 200 bini aşkın Suriyeli sığınmacı için daha önce iş dünyası olarak istihdam edelim önerisinde bulunduklarını anımsattı.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının onayıyla Türkiyeye normal yollardan gelen Suriyelilere talep etmeleri durumunda çalışma izni verilmesiyle vasıfsız işçi ve ara eleman ihtiyacının önemli ölçüde çözüleceğine inandığını aktaran Hasırcı, şunları kaydetti:
     Türkiyeye normal yollardan gelen Suriyelilere talep etmeleri durumunda çalışma izni verilmesi sevindirici. Suriyeli kardeşlerimize yardım kampanyamız kapsamında kampları ziyaretimizde, bizlerden yardım değil iş talebinde bulunmuşlardı. Artık bu imkanımız oldu. Bu kararın iki taraf içinde çok yerinde olduğuna inanıyorum. Bunun yanında inşallah vasıflı arkadaşlarda daha iyi işlerde çalışırlar. Ne yazık ki Suriyeden gelen doktorlar, öğretmenler iş yerlerine ne iş olsa yaparım diye başvuruyor. Hatta hamallık yapmayı öneren bile var. Hedefimiz yasal ve daha iyi işlerde çalışmaları.
     Hasırcı, kararı memnuniyetle karşıladıklarını, alınan kararın hem kendilerine hem de Suriyelilere güç katacağına inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER