Suriyelilere sınır ötesi yardım

Suriyelilere sınır ötesi yardım -Gaziantepte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu, ülkelerindeki olaylar nedeniyle mağdur olan Suriyelilere gıda ve temel yaşam malzemesi yardımında bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu, ülkelerindeki olaylar nedeniyle mağdur olan Suriyelilere gıda ve temel yaşam malzemesi yardımında bulundu.
     Cihangir Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Cihangir-Der) Koordinatörü Mustafa Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topladıkları yardım malzemelerini Türk Kızılayı aracılığı ile Suriyeye gönderdiklerini belirtti.
     Türkiyeye sığınan Suriyelilere de yardımda bulunduklarını anımsatan Güneş, Suriyede yaşanan drama duyarsız kalmayız. Bun anlamda dernek olarak Suriyeliler için seferber olduk. Başlattığımız çalışma kapsamında bugüne kadar gıda, giyim, yakacak gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları Suriye halkına ulaştırdık dedi.
     Güneş, şu ana kadar 26,5 ton kömür, 9 ton çeşitli gıda malzemesi, çocuklar için de 2,5 ton süt ve mamayı Suriyeye gönderdiklerini dile getirdi.
     Dernek olarak Türkiyede yaşayan ortalama 100-150 Suriyeliye de gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Güneş, Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit ediyoruz. Zor durumdaki Suriyeliler için kardeşlik görevini yerine getirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilere sınır ötesi yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER