Suriyelilerin talebi soba sektörünü hareketlendirdi

Suriyelilerin talebi soba sektörünü hareketlendirdi -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Kiliste kiraladıkları evlerden kalan Suriyelilerin soba talebi kentteki esnafın yüzünü güldürdü


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Kiliste kiraladıkları evlerden kalan Suriyelilerin kış öncesindeki soba talebi kentteki esnafın yüzünü güldürdü.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Kilise gelen Suriyelilerin büyük bir bölümü konteyner kentte barınırken, pasaportla geçen bir çok aile de şehirde kiraladıkları evlerde yaşıyor. Kendi imkanlarıyla evlerde kalan Suriyeliler, havaların soğumasıyla birlikte ısınma aracı arayışına girdi. Suriyeliler, maddi durumları nedeniyle genellikle ekonomik olduğu için kömür sobasını tercih ediyor. Bu çerçevede ısınma sistemlerindeki teknolojik gelişmeye paralel olarak son yıllarda gerileyen kömür-odun sobası, yeniden rağbet görmeye başladı.
     Kömür sobası satan işletmeci Ahmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte Kilise gelen Suriyelilerin kömür sobası talebinin arttığını söyledi.
     Soba satın almak isteyen sığınmacılara gerek fiyat gerekse sobaların eve kurulması konusunda yardımcı olduklarını ifade eden Şahin, Suriyeliler, kendi ülkelerinde ağırlıklı olarak mazot sobası kullanıyorlardı. Şimdi ise kömür sobası yakmaya başladılar. Kömür sobasını yakma tekniğini öğrenmeleri gerekiyor. Bu konuda hassasiyetimiz var. Sobaları kurarken onlara yakma teknikleri konusunda da bilgi veriyoruz diye konuştu.
    
     -Misafirperver Türk halkı
    
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen ve kent merkezinde kiraladığı evde oturan Suriyeli İbrahim Salih ise Türk halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
     Havaların soğuması nedeniyle kömür sobası aldıklarını dile getiren Salih, şöyle konuştu:
     Soba ticareti yapan esnaf, sobaları indirimli fiyattan veriyor ve evlerimize kadar götürüyor. Hatta sobayı kurmada bile bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca bize soba yakma tekniğini de gösteriyor. Kendilerine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün şahsında tüm Türk halkına teşekkür ediyoruz.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelilerin talebi soba sektörünü hareketlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER