Sürücülere emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı

Sürücülere emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı -Bodrumda polis ekipleri, emniyet kemeri takmayan sürücüleri simülasyon aracına bindirerek, devrilen bir otomobilde emniyet kemeri takılmaması halinde yaşananları görmeler


MUĞLA (A.A) - Bodrumda emniyet kemeri takmayan sürücüler, simülasyon aracına bindirildi.
     Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Belediye Meydanında emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirdi.
     Araç sürücülerini durdurarak emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol eden ekipler, takmayan sürücüleri uyardı. Sürücüler daha sonra simülasyon aracına bindirilerek, 10 kilometre hızla giden bir otomobilin devrilmesi durumunda yaşananlar canlandırıldı.
     Trafik Büro Amirliğinde görevli komiser Fevzi Söztutar, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama ile sürücülere emniyet kemerinin önemini anlattıklarını söyledi.
     Kemer takmayan sürücüleri simülasyon aracına bindirdiklerini anlatan Söztutar, "Simülasyon aracında emniyet kemeri kullanılmadığı takdirde kaza anında sürücülerin neler yaşayacaklarını canlandırıyoruz. Sürücülere emniyet kemerinin önemini hissettiriyoruz. Uygulama ile farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Başbakanımızın da bu yılı emniyet kemeri yılı ilan etmesi dolayısıyla vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
     Sürücülerin, "hava sıcak, yeni bindim, kemer takamıyorum" şeklinde mazeretler öne sürdüklerini ifade eden Söztutar, "Çocuklarımızı, eşimizi seviyorsak, kendimizi hayata bağlamalıyız. Bizi hayata bağlayan küçük bir mekanizmadır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sürücülere emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER