Süs bitkileri ihracatında artış

Süs bitkileri ihracatında artış -Süs bitkilerinde ocak ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 5 milyon 252 bin 546 dolar oldu


ANTALYA (A.A) - Süs bitkilerinde ocak ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 5 milyon 252 bin 546 dolar oldu.
     Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, süs bitkilerinde bu yılın ocak ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gerçekleşerek toplam 5 milyon 252 bin 546 dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.
     Geçen yılın aynı dönemine göre ana mal grupları olan canlı bitkiler ihracatında yüzde 14, kesme çiçekte ise yüzde 10 ihracat artışı görüldüğünü kaydeden Bağdatlıoğlu, şöyle devam etti:
     Ocak ayında Türkiyeden 26 ülkeye süs bitkileri ihracatı gerçekleştirildi. Bu dönemde en önemli ihracat pazarlarımız sırasıyla Almanya, İngiltere, Hollanda, Azerbaycan, Irak, Ukrayna, Türkmenistan, Rusya ve Romanya oldu. Önemli pazarlarımız olan Almanyaya yüzde 30, İngiltereye yüzde 53, Azerbaycana yüzde 22, Türkmenistana yüzde 25 ihracat artışı görüldü.
     Bağdatlıoğlu, canlı bitkiler ihracatının ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artışla 2 milyon 672 bin 100 dolara ulaştığını, bu ürün grubunda Azerbaycan, Irak ve Türkmenistanın en önemli ihracat pazarları olduğunu bildirerek, kesme çiçek ihracatının ise aynı dönemde yüzde 10 artışla 2 milyon 436 bin 810 dolar olduğunu, bu ürün grubunda ise en önemli pazarların Almanya, İngiltere, Hollanda, Ukrayna ve Rusya olduğunu kaydetti.
     Şubat ayında sektörde önemli satışların gerçekleştiği günlerden olan Sevgililer Günü sebebiyle ihracattaki artışın daha da olumlu yönde devam edeceğine inandığını dile getiren Bağdatlıoğlu, ihracattaki olumlu artışın yıl boyu kalıcı olmasını ve yıl sonu hedefleri olan 100 milyon dolara ulaşmayı ümit ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Süs bitkileri ihracatında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER