Suşehrinde 3. Şehr

Suşehrinde 3. Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali başladı


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde bu yıl 3üncüsü düzenlenen Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali başladı.
     Okullar bölgesinde mehteran takımı eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan festival etkinlikleri, eski sebze pazarında devam etti. Festivalin açılışında konuşan Kaymakam Mehmet Demiral, festivalin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Sedat Sel ise 2010 yılında Şehr-i Su adıyla ilkini düzenledikleri festivali geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Kültür ve sanat festivalinin asıl amacının birlik ve beraberliği sağlamak, yöre halkını kaynaştırmak olduğunu ifade eden Sel, kortej yürüyüşünde ilçede bulunan tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bu birlik ve beraberliği gösterdiğini belirterek, Festivalimizde diğer bir amacımız, ilçemizin en önemli ürünlerinden olan kuru fasulyenin tanıtımını sağlamaktır. Biz de hem ilçemiz esnafına destek vermek hem de birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik sağlanmıştır ve bundan sonra da güçlenerek devam edecektir diye konuştu.
     Festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında sanatçılar Oğuz Aksaç, Mustafa Özarslan ve Ezgi Tekin sahne aldı. Vatandaşlar, konser programında gönüllerince eğlendi. Belediye Başkanı Sedat Sel vatandaşlarla halay çekti.
     3 gün sürecek festival kapsamında, Suşehri Belediyesi Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerinde su sporları yarışması ve en güzel kuru fasulye yemeği pişirme yarışması yapılacak.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinde 3. Şehr Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER