Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa -Belediye, 2 bin kişilik aşure dağıttı


SİVAS (A.A) - Suşehri Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 2 bin kişilik aşure dağıttı.
     Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesinde ve Şahinler Camisi önündeki aşure dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, vatandaşlara aşure dağıttı.
     Muharrem ayının İslam dinindeki önemine değinen Sel, aşurenin çok farklı ürünlerin bir araya gelmesinden oluşan lezzetli bir tat olduğunu belirtti. İki bin kişilik aşure dağıtıldığını ifade eden Sel, tüm vatandaşların Muharrem ayını kutladı.
     Aşure dağıtımına, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.
    
     -Suşehri MYO öğrencilerine eğitim semineri-
    
     Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Zaman Yönetimi ve Ders Çalışma Teknikleri konulu eğitim semineri verildi.
     Suşehri Yurt-Kur Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen seminere, Mehmet Emin Tokuş konuşmacı olarak katıldı. Ders çalışma ve zamanı iyi değerlendirme konularında eğitim veren Tokuş, Zamanı iyi yöneten bir insan, girişimci olur, çalışkan olur. Bir öğrencinin derslerinde başarısız olmasının tek nedeni, öğrencinin zamanında iyi ders çalışmamasından kaynaklanmaktadır. Yani zamanında iyi adımlar atıldığında ileriki zamanlarda girişimcilikte de başarılı oluruz dedi.
     Anadolu ilçelerinde bulunan öğrencilerin, büyükşehirlerdeki öğrencilere göre daha avantajlı olduğunu ifade eden Tokuş, Büyükşehirlerde öğrenim gören öğrenciler, sabahın erken saatinde kalkarak okullarına gidiyor. Ayrıca okul çıkışlarında dahi çoğu zaman trafik nedeniyle yollarda geçmektedir. Ama Anadolu ilçelerinde öğrenim gören öğrenciler, kısa sürede okullarına gidip, kısa sürede evlerine ulaşmaktadırlar. Yani boş zamanları çok bulunmaktadır. Ders çalışma zamanı büyükşehirlere göre daha fazladır diye konuştu.
     Zaman yönetiminde başlangıcın önemli olduğunu anlatan Tokuş, Bir öğrenci, derslerine, ailesine ve iletişime düzenli zaman ayırması durumunda çalışkan olacaktır dedi.
     Yurt-Kur Suşehri Müdürü İbrahim Koçak ise eğitim seminerine katılan öğrencilere katılım belgesi verileceğini belirterek, bu belgelerin önemli olduğuna işaret etti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER