Suşehri ilçesinden kısa kısa

Suşehri ilçesinden kısa kısa -İlçeye gençlik spor merkezi kurulması planlanıyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesine gençlik spor merkezi kurulması planlanıyor.
     Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, makamında düzenlediği basın toplantısında, geleceğin teminatı olan gençlere sportif, sosyal, kültürel imkanlar sağlamak için ilçeye gençlik spor merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.
     Merkezde spor, okuma, tiyatro ve müzik salonları ve el sanatları birimi bulunacağını ifade eden Demiral, Gençlerimiz, kültür, sosyal, spor ve sanat alanlarında çeşitli eğitimler, kurslar alacaklar. Çeşitli konularda faaliyetlerde bulunma imkanlarını yakalayacaklar dedi.
    
     -İlçede 64 kurs açıldı-
    
     Suşehri Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2012 yılında 64 kurs açıldığı bildirildi.
     Kaymakam Mehmet Demiral, makamında düzenlediği basın toplantısında, Suşehri Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu bünyesinde 2012 yılında genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ve okuma yazma kursları olmak üzere toplam 64 adet kurs açıldığını söyledi.
     Kurslara toplam bin 89 kursiyer katıldığını, kursları tamamlayan 142 kursiyere sertifikalarının verildiğini ifade eden Demiral, 11 Şubatta başlayacak olan yeni kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin 8 Şubata kadar merkeze başvurması gerektiğini kaydetti.
     Demiral, ayrıca Suşehri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile meyve ağaçlarında aşılama konulu bir kurs açılacağını bildirdi.
    
     -Belediye Başkanı Sel, Sivas Vadi Federasyonu yönetimiyle bir araya geldi-
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İstanbulda kurulu bulunan Sivas Vadi Federasyonunun yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
     Belediye Başkanı Sel, İstanbul temaslarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbulda bulunan iş adamlarıyla birtakım görüşmeler yaptığını, ayrıca sivil toplum örgütleriyle de bir araya geldiğini söyledi.
     Bu kapsamda İstanbulda kurulu bulunan Sivas Vadi Federasyonunu ziyaret ettiğini, başkan İsmail Karabiber ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştüğünü anlatan Sel, Görüşmede, ilçede yapılması planlanan hükümet konağının yerinin değiştirilmesi talep edildi. Gurbette bulunan sivil toplum örgütlerinin görüşleri bizim için önemlidir. Federasyonun bu görüşünü ilçedeki yetkililerle de paylaşacağız. Çünkü bu Suşehrinin ortak paydasıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER