Suşehri sanayi esnafının elektrik direği tepkisi

Suşehri sanayi esnafının elektrik direği tepkisi


SİVAS (A.A) - Suşehri sanayi esnafı, elektrik direklerinin ortada olmasına tepki göstererek, elektrik hatlarının yer altına alınmasını istedi.
     Esnaf, sanayi sitesinde bulunan iş yerlerine gelen birçok aracın elektrik direğine vurarak hasar verdiğini ve direkleri kendilerinin onarmak zorunda kaldığını belirtti. Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yusuf Aygül, bir aracın çarpması sonucu dibinden kırılan elektrik direğinin tehlike oluşturduğunu söyledi.
     Kırılan elektrik direğinin, sanayide bulunan esnaflar tarafından kaynak yapılarak onarıldığını anlatan Aygül, "Sanayide birçok direk hasarlı. Özellikle bazı direkler var ki sanayi esnafları tarafından yapılan kaynaklarla ayakta duruyor" dedi.
     Aygül, dün akşam da bir aracın direğe çarpmasıyla dibinden kaynaklı direğin koptuğunu aktararak, elektrik hatlarının yerin altına alınmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Elektrik tellerinin yer altına alınması için bir yıldır uğraş verdiklerini dile getiren Aygül, şunları kaydetti:
     "AK Parti İlçe Başkanımız Rüstem Yüceyle görüştük. AK Parti Sivas Milletvekilimiz Ali Turanla da görüşmelerimiz oldu ve milletvekilimiz, elektrik tellerinin yer altına alınacağı müjdesini vermesine rağmen, halen alınmadı. ÇEDAŞ ekipleri ise kendilerine gelen talimat doğrultusunda, hasarlı elektrik direklerinin değiştirileceğini söyledi. Biz buna karşı çıktık. Çünkü aynı olayları tekrar tekrar yaşamaktansa, elektrik tellerinin yer altına alınması daha uygun olacaktır."
     Aygül, teller yer altın alınmadığı için ilçede üst yapı çalışması da yapılamadığını ileri sürdü.
     Sanayi sitesine gelen ÇEDAŞ ekipleri ise 22 hasarlı direk tespit ettiklerini, direklerin geldiğini, fakat sanayi sitesi esnaflarının direklerin yerinin değiştirilmesine tepki gösterdiği için hasarlı direkleri değiştiremediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Suşehri sanayi esnafının elektrik direği tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER