Türk Kızılayı İstanbul Merter şubesinde öğrencilere

Türk Kızılayı İstanbul Merter şubesinde öğrencilere kitap seti


MALATYA (A.A) - Türk Kızılayı İstanbul Merter Şubesi, Malatyadaki Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu öğrencilerine kitap ve çalışma seti hediye etti.
     Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Kızılayı Merter Şubesince "Okumayı Seninle Öğrendim" projesi kapsamında öğrencilere kitap ve çalışma setleri dağıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Mahmut Çalı, Türk Kızılayı Merter Şube Başkanı Ercan Canın da katıldığı programda, Esra Akyüz ve Tuğba Yıldız isimli öğrenciler, Kızılay hakkında şiir okudu.
     Türk Kızılayı Merter Şube Başkanı Ercan Can, "Okumayı Seninle Öğrendim" projesi dahilinde öğrencilere yaklaşık 500 okuma ve çalışma seti hediye ettiklerini kaydetti. Çok küçük bir hayalle çok küçük birikimle başladıklarını ancak 81 ile ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Can, "Herkesin yardım almaya ve yardım yapmaya ihtiyacı var. Varlıklı insanlarla ihtiyaçlı insanlara köprü vazifesi yapmaya çalışıyoruz, onlara rehberlik ediyoruz. Burada önemli olan gerçek ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmak.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bulut da kuruluşu çok eskiye dayalı, Hilali Ahmer Cemiyeti olarak tarihte ilk ismini alan Türk Kızılayının Türkiyenin çeşitli bölgelerinde yaşanmış ve yaşanabilecek doğal afetlerde yaptığı çalışmalarla ilk akla gelen örnek kuruluş olduğunu belirtti. Bulut, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Programa katılan yetkililer okulun anasınıfındaki öğrencilere kitap verdiler, minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Türk Kızılayı İstanbul Merter şubesinde öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER