Balıkçılara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi

Balıkçılara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Artvin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce balıkçılara yönelik eğitim toplantısı organize edildi.
     Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü uzmanları, müdürlük teknik personeli ile su ürünleri üreticileri katıldı.
     Hacıkamiloğlu, burada yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012 yılında Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Çalışması başlattığını anımsatarak, çalışma kapsamında Artvinin de aralarında bulunduğu Trabzon, Ordu, Rize çalışma grubunda Balık Yetiştiriciliğinde Teknoloji Kullanımının Öğretilmesi Projesi hazırlandığını söyledi.
     Barajlarda yapılması planlanan ağ kafes balıkçılığı ve balıkçıların yaşadığı sorunlar hakkında bilgi veren Hacıkamiloğlu, sorunların çözüm konusunda proje koordinatörü Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünün katkısını beklediklerini belirtti.
     Katılımcılara uzmanlar tarafından organik su ürünleri, Karadeniz alabalığı, kapalı devre yetiştiricilik sistemleri ve balık hastalıkları konularında bilgi sunuldu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Balıkçılara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER