Suşehri ve Hafikte Gaziler Günü

Suşehri ve Hafikte Gaziler Günü


SİVAS (A.A) - Suşehri ve Hafik ilçelerinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Suşehri Hükümet Konağı önündeki tören, Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Astsubay Çavuş Sadık Emre Oral, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Törene, Kaymakam Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, daire amirleri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri ve gaziler katıldı.
     Törenin ardından Demiral, gazileri Kaymakamlık Toplantı Salonunda kabul etti. Gazilik unvanının önemine değinen Demiral, Türk halkı sizlere minnettardır. Sizler vücudunuzun bir parçasını bu vatan uğruna kaybettiniz. Vatan mücadelesi için, ülkeniz için mücadele verdiniz, büyük devlet olma yolunda ülkeler arası harekatlara katıldınız, sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz dedi.
     Hafik ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Cemal Demiryürek, İlçe Garnizon Komutanı Eray Çakır ve Hafik Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Soğancıoğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.
     Gazilerin ülkenin bütünlüğünü sağlayan parçalardan birisi olduğunu belirten Çakır, En kıymetli varlıkları canlarını, vatan için feda etmeye hazır olarak ülke savunmasında bulunan gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum. Onlara karşı sevgimiz ve saygımız her zaman için en yüksek seviyede olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara - Muzaffer Akyüz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehri ve Hafikte Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER