TABGİS Denizli Bölge Temsilcisi Turgay Mersin:

TABGİS Denizli Bölge Temsilcisi Turgay Mersin: Araçlarında yakıt olarak 10 numara yağ kullananlar, ÖTVnin yükselmesinden dolayı ÖTV farkını geri alamayacaklarından, artık 10 numara yağın bir cazibesi kalmamış olacak (Fo


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Denizli Bölge Temsilcisi Turgay Mersin, Araçlarında yakıt olarak 10 numara yağ kullananlar, ÖTVnin yükselmesinden dolayı ÖTV farkını geri alamayacaklarından artık 10 numara yağın bir cazibesi kalmamış olacak dedi.
     Denizli, Aydın, Burdur, Muğla, Isparta, Afyondan sorumlu olan Mersin, gazetecilere yaptığı açıklamada, akaryakıt piyasasında haksız rekabete sebep olan 10 numara yağ ile senelerden beri mücadele edildiğini, ama bir türlü tam sonuç alınamadığını belirtti.
     Sektörler ve firmalar arasında ciddi anlamda haksız rekabete neden olan 10 numara yağın daha yanıcı özellikte olduğu için kaza anında felaketlere sebep olabildiğini, çevreye zarar verdiğini, devletin de ciddi anlamda ÖTV kaybına uğramasına neden olduğunu savunan Mersin, şöyle konuştu:
     Biz TABGİS olarak bu konuyu her platformda dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Gerek bakanlarımızla gerekse sektörün diğer ileri gelenleri ile yaptığımız görüşmelerde her seferinde üzerine basa basa bu konuyu dile getirdik fakat maalesef o an için sonuç alamadık. Fakat geçtiğimiz hafta devletimiz de bu duruma bir dur diyebilmek adına Resmi Gazetede yeni bir uygulamayı yayınlayarak bizlerle paylaştı. 10 numara yağ içinde ÖTV yükselmesi söz konusu oldu. Bu sayede farklı amaçla kullanılmasında bir caydırıcılık söz konusu oldu. Araçlarında yakıt olarak 10 numara yağ kullananlar ÖTVnin yükselmesinden dolayı ÖTV farkını geri alamayacaklarından artık 10 numara yağın bir cazibesi kalmamış olacak.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber TABGİS Denizli Bölge Temsilcisi Turgay Mersin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER