Talasta yeni yapılacak parka Adnan Menderesin

Talasta yeni yapılacak parka Adnan Menderesin ismi verildi -Mevlana mahallesinde yapımı planlanan parkın temeli törenle atıldı


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi, Mevlana mahallesinde yapımına başladığı parka Adnan Menderesin ismini verdi.
     Nüfusun yoğun olduğu mahallede 6 bin metrekare büyüklüğünde park ve 7 iş yeri kapsayacak parkın temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, yaz aylarında hizmete girmesi planlanan parka, dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderesin ismini vermeyi uygun gördüklerini söyledi.
     İş yerlerinin ve parkın bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
     "6 bin metrekare büyüklüğünde park ve diğer yandan 7 iş yeri yapıyoruz. Parkın içerisinde mini futbol sahası ve oyun alanlarının yanı sıra teleferik gibi yavrularımızı sevindirecek çalışmalar da yer alacak. Bu bölgede ticaret için iş yerlerine büyük ihtiyaç var. Bu amaçla cadde üzerine 7 dükkan yaptırıyoruz. İhtiyaç görülen her bir bölgemizde esnafı rahatlatacak buna benzer çalışmalar içerisindeyiz."
     Parkın isminin ayrı bir anlam ifade ettiğinin altını çizen Başkan Yıldırım, "Bu ülkeye hizmet etmiş çok önemli isimlerden bir başbakan. Milletin gönlünde taht kurmuş biri. Bir insan milletin gönlünde taht kurmuşsa 40-50 yıl sonra da ismi yaşar. Burada önemli olan ülkemizin ne kadar çok güzelliği varsa gelecek nesillerin sahip çıkmasıdır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Talasta yeni yapılacak parka Adnan Menderesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER