Tapularını alıp Vali ile helalleştiler

Tapularını alıp Vali ile helalleştiler -Samsunda 2B arazisi sahipleri, tapularını aldıktan sonra Vali Aksoy ile helalleşti -Vali Aksoy: "2B arazilerini almak için 47 bin 816 vatandaşımız başvuruda bulundu" -Muhtar Soylu: "Yıll


SAMSUN (A.A) - Samsunda tapularına kavuşan 2B arazisi sahipleri, Vali Hüseyin Aksoy ile helalleşti.
     Samsun Defterdarlığı tarafından Valilik salonunda 2B arazisi sahipleri için tapu dağıtım tören düzenlendi.
     Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsunun 2B arazi varlığı bakımından Türkiyenin ilk 10 kenti arasında yer aldığını söyledi.
     Vali Aksoy, Samsunda 42 bin 403 adet 2B taşınmazının bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Bunların toplam yüz ölçümü 177 milyon 980 bin 303 metrekaredir. Bu arazilerin 58 bin 968 kullanıcısı var. Bugüne kadar 2B arazilerini satın almak için 47 bin 816 vatandaşımız başvuruda bulundu. Yeni 2B çalışması yapılan ve devam eden boyutları göz önüne aldığımızda bu rakamların önümüzdeki süreçte daha üst noktalara çıkacağını değerlendirmekteyiz. Bugüne kadar satışı yapılan 157 adet taşınmazımız vardır. Bunların toplam yüz ölçümü 282 bin 99 metrekaredir. Bu taşınmazların 160 kullanıcısı var. Bu taşınmazların 214 bin 653 lira satış bedeli alıcılar tarafından Milli Emlaka yatırılarak tapularını almaya hak kazanmışlardır."
    
     -"Devletle helalleştik"-
    
     Arazi fiyatlarının Samsun bazında çok uygun olduğunu belirten Canik ilçesi Yeniköy muhtarı Harun Soylu ise şunları kaydetti:
     "Gerçekten yıllarca kullandığımız 2B arazilerini aldığımız için çok memnunum ve çok da uyguna aldık. Allah devletimize zeval vermesin. Samsundaki defterdarlık ve tapu dairelerine de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun bir adı da helalleşmekti, çünkü buralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardı. Biz de yıllardır ücretsiz kullandığımız arazileri satın aldıktan sonra devletle helalleştik."
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Tapularını alıp Vali ile helalleştiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER