Tarihi Abdullah Paşa Konağı butik otel

Tarihi Abdullah Paşa Konağı butik otel olacak


SİVAS (A.A) - Divriği ilçesindeki tarihi Abdullah Paşa Konağının butik otele dönüştürüleceği bildirildi.
     Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdullah Paşa Konağı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığının kamu taşınmaz tahsis açıklaması yaptığını ve tarihi yapının butik otel olarak hizmet vermek üzere 49 yıllığına ihale yoluyla kiraya verileceğini belirtti.
     Önemli tarihi eserleri bünyesinde barındıran Divriğinin adeta açık hava müzesine benzediğini ifade eden Kaya, Gerek Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası gerek hanlarımız, hamamlarımız gerek çeşmelerimiz köprülerimiz gerekse konaklarımız ilçenin simasında otantik bir görüntü oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllardan bu yana Divriğide konaklar açısından geniş kapsamlı çalışmalar düşünülmüş ve düşünülmeye devam ediyor. Bu kapsamda, tarihi Abdullah Paşa Konağı butik otel olarak bu yıl hizmete girerse, diğer konaklarımız açısından öncü bir çalışma olacak. Bu yönden baktığımızda inşallah güzel sonuçlar alırız diye konuştu.
     Abdullah Paşa Konağının, 2. Abdülhamid zamanında onursal paşalık rütbesi verilen Abdullah Paşa tarafından yaptırıldığını belirten Kaya, paşanın 1800lü yılların sonunda önemli bir sima olarak Divriğide adından söz ettirdiğini ifade ederek, Mülkiyeti Divriği Belediyesinde olan ve Ceditpaşa Mahallesinde yer alan konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralanarak butik otel şeklinde hizmet verecek. Başvuru şartları Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sitesinde duyuruldu. Girişimcilerimizi Divriğiye davet ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tarihi Abdullah Paşa Konağı butik otel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER