Tarihi Kentler Birliği, Kırımda

Tarihi Kentler Birliği, Kırımda incelemelerde bulundu


KAYSERİ (A.A) - Develi Belediyesinin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliğinin de desteği ile Kırım Özerk Cumhuriyetine inceleme gezisi gerçekleştirdi.
     12-15 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği heyeti Kırımda somut ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla bazı kentlere yapılan koruma çalışmalarını yerinde incelendi.
     Birlik üyelerinin katıldığı gezide Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, inceleme gezisi kapsamında tarihi cami ve saraylara da ziyarette bulunDU.
     Özkan, şunları kaydetti:
     "Sivastopolda Kırım Savaşında kaybettiğimiz askerlerin anısına yapılan Türk Şehitliği, Osmanlı İmparatorluğunun en büyük müttefiki ve aynı zamanda Rus Çarlığının uzun çağlar boyunca korkulu rüyası olmuş. Kırım Hanlığının merkezi Bahçesarayda Hansaray, yine Bahçesarayda 1707 yılında Selim Giray Han tarafından yaptırılan Tahtalı Cami, Kırım Tatarı Gaspıralı İsmail Beyin naaşının yattığı türbe, ünlü Gözyaşı Çeşmesi ile aynı adlı cami, Zincirli Medrese, I. Devlet Girayın oğlu Gazi Giray Hanın türbesini ziyaret ettik."
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği, Kırımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER