Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Siirtte

Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Siirtte yapıldı


SİİRT (A.A) - Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Siirtte yapıldı.
     Kültür Merkezinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirtteki tarihi ve kültürel değerlerin envanterini tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliğinin destekleriyle bu envanterin en geç iki yıl içerisinde tespitini yapacaklarını söyledi.
     ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği olarak Avrupa Tarihi Kentler Birliği içerisinde aktif rol oynadıklarını belirtti.
     Prof. Dr. Sözen, Siirtte artık yeni bir gelişmişliğin yaşanması gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi:
     Türkiyede barış istiyorsak, kimlikli çocukların yetişmesini istiyorsak, her düzeyde kültürel kimliği ve varlığı yaşanabilir kılacak, geleceğe omuz verecek bir sistematiği artık kurmak zorundayız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde somut ve soyut kültür var. Soyut kültürünüz UNESCO tarafından baş tacı ediliyor. Siirtte tarihi eserlerin restorasyonuna önem verilmelidir, 3. sınıf projelerle bu eserlerin onarımının yapılması son derece yanlıştır.
     Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da, Siirt ve bölgenin tarihi ve kültürel değerlerinin tespiti için çalışma yapacakların söyledi.
     Toplantıda daha sonra birliğin çalışmaları ile Siirt-in tarih ve kültürel zenginlikleri konusunda sunum yapıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen -Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Siirtte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER