Tarihi yapılar minyatürü ile tanıtılacak

Tarihi yapılar minyatürü ile tanıtılacak -İkizce Kaymakamlığı, Ordunun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilçede bir atölye açarak tarihi eserlerin minyatürlerini üretecek


ORDU (A.A) - İkizce Kaymakamlığı, Ordunun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilçede bir atölye açarak tarihi eserlerin minyatürlerini üretecek.
     Yeşil ve mavinin birçok tonunu barındıran Orduda bulunan tarihi eserlerin maketi üretilerek, fuar gibi alanlarda kentin tanıtımı sağlanacak. İlin tanıtımını tarihi yapıların minyatürleri ile yapmayı amaçlayan İkizce Kaymakamlığı, ilçede açılacak atölyede eğitime tabi tutulacak 50 kişiye de istihdam sağlayacak.
     Kaymakam Ali Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduda ve ilçelerde yer alan tarihi eserlerin maketini yapacaklarını söyledi.
     Ordunun tanıtımına katkı sağlamak istediklerini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     "Çivisiz cami olarak bilinen Laleli Camisi geçtiğimiz yıl restore edilerek tekrar hizmete girdi. Camimiz çok meşhur ancak daha da fazla tanıtımını sağlamak için maketini yaparak caminin bilinirliğini yükseltelim istedik. Fikir buradan çıktı. Sonrasında hem Ordunun hem de ilçelerin tarihi eserlerinin maketini yapmayı düşündük. Böylelikle Ordunun tarihi yapılarının tanıtımı sağlanacak. Bu konuyu yakın tarihte Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bir proje olarak sunacağız. Projede Paşaoğlu Konağı, Taşbaşı ve Yason Kilisesi ile İkiz Evler gibi Ordunun güzide eserleri olacak."
     Proje doğrultusunda ilçede atölye açılacağını belirten Doğan, eğitimden geçecek 50 kişiyle üretime başlanacağını anlattı.
     Doğan, tarihi eserlerin minyatürlerini fuarlara da göndereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tarihi yapılar minyatürü ile tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER