Tarihi yerleri havadan görüntülediler

Tarihi yerleri havadan görüntülediler -Stratonikeia, Knidos, Lagina, Kaunos antik kentlerinin de aralarında bulunduğu ören yerleri ile ziyaretçileri tarihe yolculuğa çağıran Muğlada, tarihi ve kültürel dokular öğrenciler tarafından


MUĞLA (A.A) - Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri, Muğlanın tarihi ve turistik mekanlarını quadcopter ile havadan fotoğraflıyor.
     Öğrenciler, Muğlanın Yatağan ilçesindeki dünyanın en büyük antik mermer kenti olduğu belirtilen Stratonikeia Antik Kenti ile Lagina Antik Kenti arasında bulunan ve antik dönemde dini törenlerde kullanılan 3 bin yıllık "Kutsal Yol" olarak bilinen 9 kilometrelik güzergahı havadan fotoğrafladı.
     Okulun havacılık kulübü rehber öğretmeni Can Gökovalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, quadcopter ile hava çekimi faaliyetleri yürüttüklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İtalyan proje ortakları ile sürdürdüğü projeye katkı sağlamak için 3 bin yıllık yürüyüşün ve antik kentin tüm detaylarını bin 600 fotoğrafla havadan belgelediklerini söyledi.
     Yaklaşık 300 metre yükseklikten Stratonikeia Antik Kentindeki tüm alanları havadan görüntülediklerini anlatan Gökovalı, fotoğrafları ilgili yerlere vererek bölgenin tanıtımına katkıda bulunduklarını kaydetti.
     Muğlanın tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle dünya çapında bilinen ve ziyaret edilen bir kent olduğunu dile getiren Gökovalı, havadan çekilmiş fotoğraflarla farklılık oluşturarak daha çok kişiye bölgeyi tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.
     Quadcopterin üzerine bağlanan kamera sayesinde istedikleri bölgenin istedikleri açıdan fotoğrafını çekme şansı bulduklarını belirten Gökovalı, yaptıkları çalışma ile öğrencilere sivil havacılığı sevdirdiğini vurguladı.
     Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Sratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ise Karia bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Stratonikeianın Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve cumhuriyet dönemlerinde önemini sürdürdüren, dünyanın en büyük antik mermer kenti olduğunu söyledi.
     Antik kente gelen her ziyaretçinin kendisi ile ilgili seveceği konu bulabileceğine işaret eden Söğüt, "Kentin havadan fotoğraflanması çok güzel. Antik kentin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. Emeğin geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tarihi yerleri havadan görüntülediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER