Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisarda: -"IMFye bir kuruş borcumuz yok, borcumuz kalmadığı gibi, IMF, Türkiyeden 5 milyar dolar borç istedi, o konuda da müzakereler yapılıyor. Gerekirse havamız olsun, 5 milyar dolarcı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "IMFye bir kuruş borcumuz yok, borcumuz kalmadığı gibi, IMF, Türkiyeden 5 milyar dolar borç istedi, o konuda da müzakereler yapılıyor. Gerekirse havamız olsun, 5 milyar dolarcık da biz kendilerine borç verelim istiyoruz" dedi.
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarın Bolvadin ilçesinde hayırsever iş adamı Ceylan Emet tarafından yaptırılan 24 derslikli Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesinin açılışı ile hayırsever Yusuf Kayabaşı tarafından yaptırılacak 24 derslikli Raziye Sultan-Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesinin temel atma törenlerine katıldı.
     Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesinin açılışında konuşan Eroğlu, hayırseverlerce yapılan yatırımların çok faydalı olacağını ifade etti.
     Gelecek için konulan hedefleri yakalamanın yolunun güzel bir nesil, güzel bir gençlik yetiştirmekle mümkün olduğunu, bunu gerçekleştirmenin ise milli eğitimden geçtiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
     "Eğitimin önemi çok büyük. Hükümet olarak eğitime çok büyük önem veriyoruz. Geçmişte, okullar açılınca, Kitaplar nereden alınacak- diye düşünülürdü. Hükümetimiz ilk defa okullar açılınca, çocuklarımızın önüne kitapları koymaya başladı. Akıllı tahtalardan, tablet bilgisayarlara kadar her şey tedarik edildi. Şu ana kadar 180 bin adet yeni dersliği Türkiyeye kazandırdık. Ayrıca, üniversitesi olmayan vilayet kalmadı. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."
     Geçmişte Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin 7 milyar lira, bugün ise 50 milyar lira olduğunu dile getiren Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin 2013ün sonunda 65 milyar liraya ulaşacağını, bunun da eğitime verilen önemin göstergesi olduğunu vurguladı.
    
     -"IMFye borcumuz kalmadı"-
    
     Türkiyenin gün geçtikçe güçlendiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:
     "Mayısın 14ünde IMFye olan borcumuzu sıfırladık. Düşünebiliyor musunuz, 23.5 milyar borcumuz vardı, onu vadesi gelince ödedik, artık IMFye bir kuruş borcumuz yok, borcumuz kalmadığı gibi, dikkat edici bir şey söyleyeyim, IMF, Türkiyeden 5 milyar dolar borç istedi, inşallah o konuda da müzakereler yapılıyor. Gerekirse havamız olsun, 5 milyar dolarcık da biz kendilerine borç verelim istiyoruz. Merkez Bankasının kasasında 135 milyar dolar döviz var. Artık enflasyon canavarı yok. İnşallah çok daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağız."
    
     -Çay ilçesine baraj müjdesi-
    
     Çay, Bolvadin ve civarının içme suyu sıkıntısını kökünden çözecek Çay barajının temelini atacaklarının müjdesini veren Eroğlu, şöyle devam etti:
     "107 metre yüksekliğinde dev bir baraj yapmak için proje hazırladık. Kalkınma Bakanlığı, teklif etmemize rağmen bunu maalesef yatırım programına koymadı, biz neticede Yüksek Planlama Teşkilatının kararını tek tek dolaştırdık, en sonunda Başbakanımıza, ABDye gideceği gün imzalattık, Devlet Su İşlerine (DSİ) gönderdim, hemen Çay barajının inşaatına başlayın diye talimat verdim. Buradan Bolvadinin 2060 yılına kadar içme suyunu temin edeceğiz. Modern bir içme suyu arıtma tesisini de yapacağız. Maliyeti yüksek ama olsun, siz her şeyin en güzeline layıksınız."
     Hayırsever iş adamı Ceylan Emet ise çok önceden özlemini duyduğu eğitim kurumunun en önemli halkasının birisi olan fen lisesinin açılışını yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi.
     İş adamı Emet, Hz. Peygambere gelen ilk vahyin "oku" olduğunu hatırlatan ve bu vahiyden hareketle eğitim için pek çok yatırım yaptığını anlattı.
     Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Ceylan Emet ve eşi ile Yusuf Kayabaşı ve eşine plaket verdi.
     Eroğlu, okulu da gezerek öğrencilerle sohbet etti.
     Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesinin 1 milyon 750 bin liraya, yapılacak olan Raziye Sultan-Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesinin de yine 1 milyon 750 bin liraya mal olacağı bildirildi.
     Programa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, protokol üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Eroğlu, daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER