Tarımsal ödemelerde yolsuzluk operasyonu: 85 gözaltı

Tarımsal ödemelerde yolsuzluk operasyonu: 85 gözaltı -Balıkesir merkezli 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde tarımsal destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.
     Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün tarım ve hayvancılık destekleme ödemelerinde hayali, başka isimler üzerine düzenlenen sahte belgelerle yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine çalışma başlattı.
     Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında, Balıkesir merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.
     Operasyon kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok ilçe müdürlüğü ile üretici birliklerine operasyon düzenledi.
     Operasyonda aralarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli 12 kişi ile üretici birlikleri başkanları ve bazı köy muhtarlarıyla hayvan alım satışı yapan firma sahiplerinin de bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.
     Operasyonla ilgili yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.
     Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve çıkar amaçlı organize suç örgütü kurma gibi suçlardan gözaltına alınan zanlıların, haksız destekleme ödemeleri aldıkları ve bu şekilde kamu zararına neden oldukları iddia edildi.
     Bu arada İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yaklaşık 6 ay önce yaptıkları aramada, 2007 ile 2011 yılları arasında yapılan tarımsal ve hayvancılık desteklemeleriyle ilgili belgelere el koyduğu, iki kamyonla taşındığı öğrenilen evrakların incelenmesinin ardından operasyonun başlatıldığı bildirildi.
     (RD-CM-DOĞ)
<< Önceki Haber Tarımsal ödemelerde yolsuzluk operasyonu: 85 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER