Tarsusta Nevruz kutlaması

Tarsusta Nevruz kutlaması -Kaymakam Güldibi: Nevruzun bolluğa, sevgiye, dostluk ve berekete vesile olsun


MERSİN (A.A) - Nevruz Bayramı Tarsusta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Rasim Dokur Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, nevruzun dostluğa, bolluğa, mutluluğa, paylaşıma, sevgiye vesile olmasını istedi.
     Yenigün anlamını taşıyan nevruzun, gece ve gündüzün eşitlendiği 21 Martta bütün varlıkların uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak nevruz bayramı adıyla kutlandığını, nevruzun Türk milletinin sahip olduğu ve nesilden nesile aktararak günümüze kadar yaşattığı önemli kültür değerlerinden biri olduğunu belirten Güldibi şöyle konuştu:
     Nevruzun sıcaklığı hepimizi ısıtıyor. Güneş ayırım yapmadan herkesi ısıtıyor. Ama bazı insanlar güzellikleri, bolluk ve berekete rağmen düşmanlık yaratmaya çalışıyor. Oysaki nevruz, birlik, beraberlik, güçlü bir kavram demektir. Milli birlik ve beraberliğimizi yaşatacak olan sevgili gençlerimizin birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dostluğa daha çok önem vermelerini diliyorum. Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken, başta Tarsus halkı olmak üzere milletimizin Nevruz Bayramını kutlarım.
     Kaymakam Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte nevruz ateşi yakıp, demir dövdüler.
     Folklor gösterileri ve güreş müsabakalarının ardından Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Harmandalı oynadı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER