Tarsus Bakkallar ve Bayiler

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odasından TAPDK uyarısı


MERSİN (A.A) - Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Tekel ruhsatı alımında, oluşabilecek karışıklıklarda odaların, esnafa yol göstereceğini söyledi.
     Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamuoyunda Tekel ruhsatı olarak bilinen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış belgesini sadece kendi üyelerinin değil, sigara ve alkol ürünleri satanları da ilgilendirdiğini hatırlattı.
     Esnafların işlemlerini doğru ve hızlı bir şekilde çözmeleri için bağlı oldukları esnaf odalarında bilgi almaları gerektiğini ifade eden Yalçın, Tekel ruhsatı alımında, oluşabilecek karışıklıklarda odalar, esnafa yol gösterecektir. Mesai bitimine kadar çok kısa bir sürede harçların yatırılması gerekiyor. 15.30dan önce ise esnaf sadece ATMlerden harcını yatırabiliyor. Bu koşullarda yapılan işlemlerde de hata payı artıyor. Yanlış yatırılan harçlar ise ancak TAPDKya baş vurularak Ankaradan geri alınabiliyor. Dolayısıyla esnaf mağdur olmaması için süre uzatım işlemi için son gün olan 01 Nisan 2013 tarihini beklemeden bir an önce başvuruda bulunsunlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Bakkallar ve Bayiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER