Tarsus Halk Eğitim Merkezinde Osmanlıca kursu

Tarsus Halk Eğitim Merkezinde Osmanlıca kursu verilecek


MERSİN (A.A) - Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Osmanlı Türkçesi kursu açacak.
     Tarsus Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Hasan Bacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 50nin üzerinde kursiyerin kayıt yaptırdığı Osmanlıca kurslarını bu yıl yeniden başlatacaklarını söyledi.
     4 kur halinde açılacak kurslarda 5 görevli öğretmenin bulunacağını, hafta içi ve hafta sonu ücretsiz olarak verilecek kurslar için şimdiden 100ün üzerinde kayıt aldıklarını belirten Bacak, Osmanlıca kursuna özellikle üniversite mezunlarının yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti.
     Bacak, Akülte mezunları, öğretmenler, işçiler gibi meslek ve değişik yaş guruplarından başvurular olduğunu belirterek, Bu yılki kursları dört kur şeklinde planladık. Birinci kurda okumaya ağırlık veriyoruz. Bu kurdan sonra kursiyerler kolay metinleri okur hale geliyorlar. İkinci kurda okuma yanında yazma da öğretiliyor. Üçüncü kurda ise Osmanlıca, Arapça ve Farsça metinler okunur hale geliyor. Dördüncü kurda ise arşiv ve tapu belgeleri gibi zor metinler okunabiliyor dedi.
     Osmanlıcanın zor bir dil olmadığını ve isteyen herkesin okur-yazar hale gelebileceğini anlatan Bacak, kursu tamamlayan kursiyerlere Halk Eğitim Sertifikası verileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Halk Eğitim Merkezinde Osmanlıca kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER