Taşlıçayda işletmelerde yeni uygulama

Taşlıçayda işletmelerde yeni uygulama


AĞRI (A.A) - Taşlıçay ilçesinde bazı esnaflara işletme kayıt ve onay belgesi zorunluluğu getirildiği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cemal İnce, yaptığı yazılı açıklamada, faal durumda hizmet veren gıda satış ve toplu tüketim yerlerine işletme kayıt ve onay belgesi zorunluluğu getirileceğini belirtti.
     Bakkal, manav, kasap, market, şarküteri, ekmek fırını, pastane gibi gıda satış yerlerinin yanı sıra lokanta, dinlenme tesisi, kahvehane ve çay ocağı gibi toplu tüketim iş yerlerinin işletme kayıt ve onay belgesi alması zorunlu hale getirildiğini vurgulayan İnce, şunları kaydetti:
     5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 30. maddesi gereği satış yerleri ve toplu tüketim alanlarının işletme kayıt ve onay belgesi almaları gerekmektedir. Faal olarak hizmet vermekte olan iş yerlerinde bir adet gıda maddesinin dahi satışı gerçekleştirilecekse bu belgelerin alınması zorunludur. İşletme kayıt ve onay belgesi almayan kuruluşların 996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 41. maddesi gereğince üretim yerlerine 2 bin 374 TL, perakende iş yerlerine ise bin 187 TL idari para cezası verilecektir.
    
     Muhabir: Hüseyin Yıldız / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Taşlıçayda işletmelerde yeni uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER