Taşovada Osmanlıca Kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi

Taşovada Osmanlıca Kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi


AMASYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğinde Taşova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen Osmanlıca Kursunu tamamlayanlara belgeleri törenle verildi.
     Müftülük konferans salonunda yapılan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
     Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mithat Yılmaz yaptığı konuşmada, Dilini kaybeden milletler, hatırasını, hafızasını, milli kimliğini ,açıkçası her şeyini kaybetmeye yüz tutmuştur. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma şerefini kaybetmekle yüz yüze gelir. Böyle Bir millet kendi kültürüne ve tarihine yabancılaşır. Geçmişle bağlarını koparır, bugün ve gelecekte ne yapacağını bilemez bir duruma gelir dedi.
     Bin yılık Anadolu tarihinin 600 yıllık önemli bir kısmını Osmanlı tarihinin oluşturduğuna işaret eden Yılmaz, Milli Kültürümüzün temelini oluşturan eserlerin tamamına yakını Osmanlıca ile yazılmıştır. Geçmişle gelecek arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir ifadelerini kullandı.
     Hayrat Vakfı Amasya Temsilcisi Sait Acar da, tarihin önemli belgelerinin Osmanlıca yazıldığını belirterek, Ancak günümüzde Osmanlıcayı bilemediğimiz için bu tarihi evrakları okuyamıyoruz. Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ülkemizin 300 noktasında 120 bin kursiyer bu kurslara katıldı ve 70 bin kursiyerimize belgeleri verildi diye konuştu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy ise şunları söyledi:
     Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen Osmanlıca Kursunu düzenleyen ve katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Osmanlıca bizi geçmişimize bağlayan hayati önemi olan bir dildir. Bu tür kurslarımız talep olduğu müddetçe devam edecektir.
     Osmanlıca kursunu başarı ile bitiren 18 kursiyere belgeleri protokol tarafından verildi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Taşovada Osmanlıca Kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER