Taşova Sağlık Grup Başkanı Erseçkin:

Taşova Sağlık Grup Başkanı Erseçkin: -Emzirmenin bebeğin ve annenin güven, huzur ve ruhsal gelişimi üzerine olumlu etkisi de düşünüldüğünde bugüne ve geleceğe yatırım olarak görülmelidir


AMASYA (A.A) - Taşova Sağlık Grup Başkanı Dr. Adnan Erseçkin 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Sağlık Grup Başkanı Dr. Erseçkin, anne sütüyle beslenmenin sağlığa olumlu etkilerinin sadece sütün verildiği süreyle kısıtlı olmadığını bildirdi.
     Anne sütüyle uzun süre beslenen çocuğun büyüme ve gelişmesinin standartlara daha uygun olduğunu aktaran Erseçkin, şunları kaydetti:
     Bebeklere anne sütü verilmesi ishal, solunum yolu enfeksiyonları, kötü ve yetersiz beslenme, yaşam boyu kronik hastalıkların görülme riskini azaltmakta. Zeka puanı üzerine belirgin ölçüde etkide bulunduğu araştırmalarla gösterilmiştir. Emzirmenin bebeğin ve annenin güven, huzur ve ruhsal gelişimi üzerine olumlu etkisi de düşünüldüğünde bugüne ve geleceğe yatırım olarak görülmeli. Ülkemizde gebe iken annenin emzirmeye hazırlanması, doğumu izleyen ilk saatlerde emzirme yardımının yeterli olması, biberon ve emzik kullanımının en aza indirilmesi, annenin ve çevresinin anne sütünün yeterli olacağına ilişkin öz güven içerisinde olması, mamanın daha besleyici olduğuna ilişkin yanlış bilginin ortadan kalkması, annenin çalışma ortamının süt sağma ve saklamasına elverişli olması ve çalıştığı kurumun emzirmeye destek vermesi durumunda emzirme oranımız daha da artacak.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Taşova Sağlık Grup Başkanı Erseçkin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER