Tatilde camiye giderek tablet bilgisayar kazandılar

Tatilde camiye giderek tablet bilgisayar kazandılar -Konyanın Derbent ilçesine bağlı bir beldedeki caminin din görevlilerince başlatılan kampanya kapsamında, sömestr tatilinde 5 vakit camiye giden 27 çocuğa tablet bilgisayar hediye


KONYA (A.A) - Konyanın Derbent ilçesine bağlı bir beldedeki caminin din görevlileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında, sömestr tatilinde 5 vakit camiye giden 27 çocuğa tablet bilgisayar hediye edildi.
     Kampanya kapsamında tatil döneminde 15 gün boyunca 5 vakit camiye devam ederek namazlarını kılan 18 yaşın altındaki 27 çocuk ile devamsızlık yapmalarına rağmen camiye gelmeyi sürdüren 9 çocuğun ödülleri, ilçeye bağlı Çiftliközü beldesindeki Kuran kursu binasının önünde düzenlenen törenle verildi.
     Kampanyayı düzenleyen caminin İmam Hatibi İbrahim Ceylan, törende yaptığı konuşmada, tatil boyunca 5 vakit camiye devam eden 18 yaş altındaki çocuklara tablet bilgisayar, devamsızlık yapmasına rağmen camiye gelmeyi sürdürenlere ise teselli olarak MP3 çalar hediye ettiklerini söyledi.
     Ceylan, kampanyaya katılan çocukların sabah namazının ardından, namazın kılınışı, iman esasları, 32 farz ve namaz surelerini; yatsı namazından sonra ise Kuran-ı Kerimi öğrenerek tatili dolu dolu geçirdiğini vurguladı.
     Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak da Gerek cami görevlilerimize, gerek dernek yöneticilerimize, küçük yavrularımıza, anne ve babalarına canı gönülden teşekkür ediyorum dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı ise ödül kazanan öğrencilere seslenerek, Bunun küçük bir hediye olduğunu düşünün. Allah indinde daha büyük bir hediyeyi alacağınızı düşünün. İkinci olarak da yaptığınız işin devamı önemli. İnşallah devamını getirin, asıl hediyeyi o zaman alacaksınız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından çocuklar öğrendikleri namaz surelerini okuyup, ilahiler seslendirdi.
     Ardından, protokol üyeleri, tablet bilgisayar ve MP3 kazananlara ödüllerini verdi.
     Törene, Derbent ilçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Çiftliközü belde Belediye Başkanı Süleyman Akıncı ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Tatilde camiye giderek tablet bilgisayar kazandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER