Tatvanda Evlilik Öncesi ve Sonrası Eğitim

Tatvanda Evlilik Öncesi ve Sonrası Eğitim Birimi kuruldu


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediyesi, Evlilik Öncesi ve Sonrası Eğitim Birimini kurdu.
     Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, birimi, çiftlerin toplum içinde ve aile içi ilişkilerde saygı ve sevgi değerlerini yüceltmek amacıyla kurduklarını söyledi.
     Birimin, Tatvan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulduğunu ifade eden Ok, şöyle konuştu:
     Birim, evli ve evlenecek olan çiftlere, evlilikte iletişim, yaşam becerileri, sağlıklı bir yaşam, aile içi iletişimin temel unsurları, evlilik atışmasına sebep olan faktörler, çözüm yolları, evlilik ve sağlık, üreme ile sağlık, aile planlaması, üreme bozukluğu, tıbbi yardım üreme teknikleri, aile hukuku, mal rejimi, nişan, aile içi şiddet konularında eğitim verilecek. Birimde sertifikalarını alan ve bu konuya hakim çalışanlarımız mevcut.
     Tatvan Belediyesi İşyeri Hekimliği ve Halk Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Fatih Şanlı ise, çiftlerde evlilik öncesi durumun, evlilik sonrasında aile düzenini ciddi olarak etkilediğini belirtti.
     Şanlı, İlçe merkezindeki mahallelerde yürüttüğümüz çalışmalarda, ailelerin maddi ve manevi olarak bilinçsizce yaptığı evliliklerden dolayı kaynaklanan sorunlarla sıkça karşılaşıyoruz. İleri toplumlarda her ailenin hatta ferdin ömür boyu aile doktoru var. Ülkemizde bu koşullar yok. Ama belediyemiz bu kanayan yaraya bir nebze de olsa el atması ilçemiz için güzel bir gelişme dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda Evlilik Öncesi ve Sonrası Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER