TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Poyraza Bağımsız Denetçilik sertifikası


BİLECİK (A.A) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyrazın Uluslararası Bağımsız Denetçiliği sertifikası aldığı bildirildi.
     Poyrazın TBMM makamından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odasının kayıtlı üyesi olan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyrazın, Yeminli Mali Müşavirler (YMM) ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, yükseköğrenim mezunu ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM)in katılabildiği "Uluslararası Bağımsız Denetçilik" eğitimini başarı ile tamamladığı kaydedildi.
     Açıklamada, Ankarada düzenlenen Uluslararası Bağımsız Denetçiliği sertifika töreninde, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Kamu Gözetimi Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, Poyraza sertifika verdiği aktarıldı.
     Söz konusu sertifika sayesinde Poyrazın, Avrupa Birliğine üye ülkelerde ve Uluslararası Muhasebeciler Birliği (The Association of International Accounts AIA) bulunan diğer ülkelerde "B sınıfı Bağımsız Denetçi" olarak faaliyette bulunma ve "Uluslararası muhasebeci" olarak tanınma olanağına sahip olduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER