TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal: -Daha önce bedelli askerlikten yararlanan ve taksitlerini aksatanları ile müracaat edemeyenleri yakından ilgilenen bir düzenleme getiriyoruz


KIRIKKALE (A.A) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, daha önce bedelli askerlikten yararlanan ve taksitlerini aksatanlar ile müracaat edemeyenleri yakından ilgilenen bir düzenleme getirdiklerini söyledi.
     Köksal, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Savunma Komisyonunda kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yeni disiplin uygulamaları konusunda, bundan böyle seferberlik ve savaş hali dışında disko diye tabir edilen oda cezalarının kaldırıldığını kaydetti.
     Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiyenin en çok ceza aldığı konunun, halk arasında Disko diye tabir edilen disiplin koğuşu cezasının kaldırıldığını, bundan böyle sadece seferberlik ve savaş halinde oda hapsinin olacağını bildirdi.
     Kanuna ek bir madde eklendiğine dikkat çeken AK Parti Kırıkkale Milletvekili Köksal, şunları söyledi:
     Bu maddeye daha önce bedelli askerlikten yararlanan ve taksitlerini zamanında ödeyemeyenlere veya hiç başvurmamış olanlara bir imkan tanındı. Kanunun yayımından bir ay içerisinde 30 bin lira olan bedeli defaten ödemek kaydıyla bu bedelli askerlikten istifade edecekler böylece daha önce istifade edemeyenlere bir hak daha tanınmış oldu bu kanun tasarısıyla komisyondan geçen kanun tasarısıyla, o da önümüzdeki hafta içerisinde zannediyorum meclis gündemine gelir orada görüşeceğizdedi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER