TCDDden ilaçlama uyarısı

TCDDden ilaçlama uyarısı -Demir yollarındaki otlarla mücadele kapsamında bazı güzergahlarda ilaçlama yapılacağı, bu nedenle vatandaşların ot hasadı yapmamaları ve hayvan otlatmamaları gerektiği belirtildi


MERSİN (A.A) - TCDD, demir yollarındaki otlarla mücadele kapsamında insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı ilaçlama yöntemleri yapacağından dolayı, bildirdiği güzergahlarda vatandaşların ot hasadı yapmamalarını ve hayvan otlatmamalarını istedi.
     Mersin Valiliği aracılığıyla yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya, Yenice, Adana, Mersin, İskenderun, Fevzipaşa, Narlı, Gaziantep, Çobanbey, Nusaybin hat kesimlerinde 9-20 Temmuz tarihleri arasında otlarla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacak.
     Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından, demiryolu güzergahı ve 10 metre yakınındaki arazilerde vatandaşların 30 Temmuza kadar dikkatli olması istendi.
     TCDD, bu noktada belirtilen yerlerde hayvanların otlatılmaması ve ot hasadı yapılmamasının insan ve hayvan sağlığı açısından önemli olduğunu duyurdu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber TCDDden ilaçlama uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER