TEÇ

TEÇ-SENden iş bırakma eylemi


ANKARA (A.A) - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), okullar tatile, memurlar greve sloganıyla iş bırakma eylemi yaptı.
     Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, taleplerini dile getiren sloganlar atarak çeşitli dövizler taşıdı.
     Grup adına açıklama yapan TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, toplu sözleşme masasından kamu görevlilerinin beklediği sonucun çıkmadığını iddia etti.
     Demirel, Sözde yetkili sendikaların asıl mücadele alanı grev hakkı olması gerekirken bunların toplu görüşme oyununun bir parçası, hatta aktörleri olması, düşünülmesi gereken ciddi bir durumdur dedi.
     Temsili olarak 4+4+4lük Foskar Ödül Törenini başlatan Demirel, en iyi oyuncu ödülünü yetkili sendika ve konfederasyonlara, en iyi film ve senaryo ödülünü işveren kuruluna ve 2012 yılının en iyi düeti ödülünü de kamu görevlileri hakem heyetine verildiğini söyledi.
     Eylemde, Milli Eğitim Bakanlığının son 10 yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği temsili bir karne de hazırlandı.
     Ümit Demirel, eylemin sonunda 2012-2013 öğretim yılı başlayana kadar Milli Eğitim Bakanlığı gerekli çalışmaları başlatmazsa ilk olarak tam gün, daha sonra ise süresiz iş bırakma eylemleriyle haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.
     Demirel, gazetecilerin soruları üzerine, sınavlarda kamu çalışanlarının da salon başkanı veya salon gözcüsü olarak görevlendirilmesini istediklerini kaydetti.
     Sendika üyeleri bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Tosun/Hande İlbeyi Canca
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER