TED Koleji öğrencileri Kültepeyi gezdi

TED Koleji öğrencileri Kültepeyi gezdi


KAYSERİ (A.A) - TED Kayseri Kolejinde burslu olarak eğitim gören öğrenciler, Kültepe Kaniş-Karumu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Bölgede çalışma yapan Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Güzel Öztürk, 14 kişilik öğrenci grubuna, Kültepe Kaniş-Karum bölgesi hakkında bilgi verdi.
     Kültepenin Kaniş ve Karum olmak üzere 2 ayrı bölgeden oluştuğunu belirten Öztürk, kazı çalışmalarının 1948 yılında Prof. Dr. Tahsin Özgüç tarafından başlatıldığını ve 64 yıldır devam ettiğini söyledi.
     Şu anda kazı çalışmalarının Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu başkanlığında devam ettiğini anlatan Öztürk, her yıl çıkartılan eserlerin Kayseri Arkeoloji Müzesinde sergilendiğini belirtti.
     Kültepenin Anadolunun en büyük höyüklerinden birisi olduğunu ifade eden Öztürk, Kültepenin geçmişinin 4 bin değil 5 bin yıl öncesine dayandığını vurguladı.
     TED Koleji Müdürü Raci Ülke de, okullarında tam burslu olarak eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri için gezi düzenlediklerini söyledi.
     Bu öğrencilerin akademik olarak çok başarılı olduklarını ve bu şekilde ödüllendirmek istediklerini kaydeden Ülke, aynı zamanda sosyal olgunluklarını da arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber TED Koleji öğrencileri Kültepeyi gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER