Tedavisi tamamlanan kaya kartalı, doğaya bırakıldı

Tedavisi tamamlanan kaya kartalı, doğaya bırakıldı -Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi tamamlanan kaya kartalı, Karsta ormanlık alanda doğaya salıverildi


KARS (A.A) - Karsta tedavisi tamamlanan kaya kartalı doğaya bırakıldı.
     Kayakale mevkisinde bir hafta önce vatandaşlar tarafından arazide bulunarak Kuzey Doğa Derneğine teslim edilen kaya kartalı, tedavisi yapılmak üzere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü.
     Merkezde yapılan muayenede halsiz düştüğü belirlenen kartalın, 213 santimetre kanat açıklığına sahip olduğu ve erişkin bir yapıya sahip olmadığı da tespit edildi.
     KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu yaban hayatı hekimi ve rehabilitatör veteriner hekim Ayşegül Karaahmetoğlu, kaya kartalını bir hafta içerisinde sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Karaahmetoğlu, merkezlerinde ilk defa bu kuş türünün tedavisinin yapıldığını ifade ederek, Kaya kartalında ishal ve halsizlik tespit edildi. Çekilen röntgenlerde herhangi bir kırık çıkık gibi bir vakaya rastlamadık. Gerekli tedaviyi yaptıktan sonra hayvanı eski sağlığına kavuşturduk, Sarıkamışta doğaya bırakıyoruz dedi.
     Kuzey Doğa Derneğinin bilimsel çalışmalarına katılan Bret Hellstrom da derneğin yürüttüğü kuş halkalama, yabani memeliler konusunda arazi çalışması, koruma biyolojisi gibi projelerde kendisini geliştirmek istediği için Amerikadan Karsa geldiğini, kaya kartalının tedavisi ve doğaya salınışını izlediğini söyledi.
     Kaya kartalı daha sonra Sarıkamıştaki ormanlık alanda doğaya bırakıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tedavisi tamamlanan kaya kartalı, doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER