Tedavisi tamamlanan kuşlar, doğaya bırakıldı

Tedavisi tamamlanan kuşlar, doğaya bırakıldı -Yaralı halde bulunduktan sonra YYÜ Hayvan Hastanesinde tedavi edilen 6 yaban kuşu, 9 ay sonra özgürlüğe kanat çırptı


VAN (A.A) - Van ve çevresinde yaralı halde bulunduktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinde tedavi edilen 6 yaban kuşu, 9 ay sonra özgürlüğe uçtu.
     Yaşadıkları alanlarda bilinçsizce avlanan kişilerin hedefi haline gelen iki şahin ile kaya kartalı, bozkır delicesi, kerkenez ve atmaca, duyarlı vatandaşlar sayesinde getirildikleri YYÜ Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Yaklaşık 9 ay süresince veterinerler tarafından gerekli tedavi ve bakımları yapılan kuşlar, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Van Şubesi Orman Mühendisi Ferhat Tığ, Çatak Tarım İlçe Müdürü Raci Selçuk ile veteriner hekimi Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından Çatak ilçesi kırsalında doğaya bırakıldı.
     Doç. Dr. Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, nesli koruma altında bulunan 6 yaban kuşunu doğaya salmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "9 aydır tedavisi yapılan kuşlar sağlıklarına kavuşarak doğada kendi yaşam alanlarında yaşayabilecek duruma geldi. Van Gölü havzası kuşlar için çok önemli bir yer. Avcıların ve vatandaşların, bu kuşlara karşı daha duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Tedavisi tamamlanan kuşlar, doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER