Tek Tip Kıyafet Uygulamasının Kaldırılması

Tek Tip Kıyafet Uygulamasının Kaldırılması -Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Erol Avşar: Tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılması, güvenlik, disiplin ve zengin fakir ayrımını ortaya çıkaracağı için sıkıntılı bir uygulamadır


SAKARYA (A.A) - Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Erol Avşar, tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasının, güvenlik, disiplin ve zengin fakir ayrımını ortaya çıkaracağı için sıkıntılı bir uygulama olduğunu söyledi.
     Tek tip kıyafet uygulamasının önemli bir uygulama olduğunu belirten Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek tip kıyafet uygulamasının bir amacı olduğunu, kaldırılmasının yanlış sonuçlara neden olacağını ifade etti.
     Avşar, kıyafetlerin serbest bırakılması durumunda markalaşmaların ortaya çıkacağına vurgu yaparak, Türkiyede fakir ve zengin arasında uçurum var. Kıyafet serbest kalırsa uçurumlar ortaya çıkar. Tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılması, güvenlik, disiplin ve zengin fakir ayrımını ortaya çıkaracağı için sıkıntılı bir uygulamadır diye konuştu.
     Tek tip kıyafet uygulanması durumunda fakirin fakirliğini, zenginin ise zenginliğini örteceğini belirten Avşar, Öğrencilerin üniforma giymesi zengin, yoksul ve orta tabaka çocuklarını aynı hizaya getirir. Böylece zengin, zenginliğinin havasını atamaz. Fakir, fakirliğinin kompleksini yaşayamaz dedi.
     Uygulama kapsamındaki sınıflarda, öğrenciler arasında ayrım yapılmasının zorlaşacağını savunan Avşar, Mesela 11-C sınıfında dersiniz var. Gittiğiniz herkesin farklı kıyafeti var. Çocuklar bir muziplik yaptı, başka bir öğrenci getirdi bunu nasıl ayırt edecek, nereden bileceksiniz. Bu kişi hırsızlık veya herhangi bir öğrencinin güvenliğini tehdit amacıyla veya kavga amacıyla da gelmiş olabilir. Bunları nasıl ayıracaksınız şeklinde konuştu.
     Yakın zamanda öğretmenlerin eylem yapacağını belirten Avşar, bazı öğretmenlerin kıyafet uygulamasına tepki olarak eşofman giyerek farklı kıyafetlerle duruma tepki koyacağını belirtti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tek Tip Kıyafet Uygulamasının Kaldırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER