Teke yöresinin başkenti Burdurdan, Ankaraya tanıtım

Teke yöresinin başkenti Burdurdan, Ankaraya tanıtım atağı -Vali Yılmaz: -Tanıtım günlerinde Burdur mermerini ve bezini herkese duyurmuş olacağız -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Burdur, yemek kültürü, folkloru, müz


BURDUR (A.A) - Ankarada 20-23 Eylül tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde ilki düzenlenecek Burdur Tanıtım Günleri nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.
     Grand Özeren Otelde yapılan toplantıya, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, CHP Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayran Özçelik ve Hami Yıldırım, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve kamu kurum müdürleri katıldı.
     Vali Yılmaz, Ankarada gerçekleşecek olan Burdur tanıtım günlerine 350 kişilik bir ekiple gideceklerini belirterek, tanıtım günlerinin Burdura önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.
     Burdurun sosyal ve kültürel bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, bu tür tanıtımlarda yöresel ürünlerin alım satımlarının gerçekleştiğini, en önemlisi tüccarların bu tür tanıtım programlarını takip ettiğini söyledi.
     Tanıtım gününün ticari bir faaliyet içerisinde de geçmesini düşündükleri ifade eden Yılmaz, Özellikle tanıtım gününde Burdur mermerini ve bezini herkese duyurmuş olacağız. Tanıtımlar sayesinde ticari bağlantılar kurmaya çalışacağız dedi.
     Milletvekili Bayram Özçelik ise Burdur tanıtım günlerinin öğrenciyken hayalleri arasında olduğunu belirterek, tanıtım gününün Burdur için çok iyi olacağını ifade etti.
     Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve bürokratlara davetiye gönderildiğini kaydeden Özçelik, Şu an iki bakanın tanıtıma katılacağı görünüyor. Burdur, yemek kültürü, folkloru, müziği, el sanatları ile Ankarada ses getirecektir diye konuştu.
     Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise tanıtım organizasyonunu hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, etkinlikte toplam iki bin kişinin görev alacağını kaydetti. Tanıtıma Burdurda 37 kamu kurum ve kuruluşu ile firmaların katılacağını dile getiren Tanır, şöyle dedi:
     Tanıtım günlerinde, halk oyunları ekibi teke yöresinin müziklerinin değerlendiği sergi, sipsi cura kabak kemanı, boğaz havası, gelin alma ve kına gecesi gibi etkinlikler düzenlenecek. El sanatları alanında Burdur Güzel Sanatlar Lisesi, Kardeşçe Kadınlar Derneği ahşap yakma, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İstiklal Marşı tabloları, Burdur Doğa Sporları Derneği fotoğrafları ve müdürlüğümüz fotoğrafları sergilenecek.
     Tanır, 20 bin tanıtım broşürlerinin basıldığını, Ankarada ve Burdurda tanıtımların yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Teke yöresinin başkenti Burdurdan, Ankaraya tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER