Derslik ihtiyacı için sanayicilerin kapısı çalınacak

Derslik ihtiyacı için sanayicilerin kapısı çalınacak -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Her sanayicimizden, 45-50 metrekarelik bir derslik yaptırmasını isteyeceğiz (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, sanayicilerden derslik yaptırmaları konusunda yardım isteyeceklerini belirtti.
     Yerlikaya, Tekirdağ Ticaret Borsası İlköğretim Okulunda yaptığı konuşmada, Tekirdağda yaklaşık bin 500 derslik ihtiyacı bulunduğunu, bu ihtiyacı hayırsever sanayicilerden karşılamayı düşündüklerini söyledi.
     Her sanayiciyi derslik yaptırma konusunda gezeceklerini anlatan Yerlikaya, Tekirdağda 13 sanayi bölgesinde bin 329 sanayicimiz var. Sanayicimizi kapı kapı gezeceğiz. Her sanayicimizden 45-50 metrekarelik bir derslik yaptırmasını isteyeceğiz dedi.
     Yerlikaya, STKlardan da bu konuda destek alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Yumruğunu sıkıp hiç açılamayan değil, gönlü açık, kalbi açık ve öğrencileri kendi yavruları gibi seven 7 bin öğretmeni de gerçek anlamda kardeş gibi gören sanayici ve yatırımcılarımızın kapısını çalacağız.
     Yeni dönemde, İl Özel İdarenin bütçesinden bir derslik dahi yaptırmayacağız. Sadece okulların niteliğini, onarımını ve görselliğini değiştirecek paralar harcayacağız. Ya öğrenen olalım, ya öğreten olalım. Öğrenen, öğreten olamıyorsak, bu iki kesimi çok seven olalım. Ama dördüncü kesim olmayalım.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Derslik ihtiyacı için sanayicilerin kapısı çalınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER