Tekirdağda biyolojik arıtma tesisi kurulacak

Tekirdağda biyolojik arıtma tesisi kurulacak


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediyesinin projesi olan biyolojik arıtma tesisinin yapımı için çalışmalar başlandı.
     Tekirdağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kredisi Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından sağlanan Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atık Su Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında belediye, İller Bankası ve JICA arasında alt kredi anlaşmasının Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğünde imzalandığı belirtildi.
     İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve JICA Başkanı Saito Akio tarafından imzalanan anlaşma ile Biyolojik Arıtma Tesisinin yapımı için gerekli olan 115 milyon lira destekli finansmanın sağlandığı ifade edildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Dalgıç, yaptıkları anlaşmayla biyolojik arıtma tesisine kavuşacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Tekirdağın yıllardan beri hayalini kurduğu projeyi hayata geçirecek olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin Hazine desteğinde finansmanını sağladık. En kısa zamanda ihaleye çıkıp yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile artık Tekirdağın kanalizasyon ve yağmur suyu giderleri tamamlanacak ve denizimize atık su akmayacak. Marmara Denizi ve Tekirdağ için çok önemli olan bu proje sayesinde kavuşacağımız Biyolojik Arıtma Tesisi şimdiden Tekirdağa hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağda biyolojik arıtma tesisi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER