Tekirdağdaki El

Tekirdağdaki El-Kaide operasyonu -Örgüt üyelerinin evlerinde ele geçirilen 6 bilgisayarda bazı kişilere ait iletişim bilgileri ve istihbarat notları bulundu


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ ve İstanbulda yaklaşık 2 ay önce El-Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 6 bilgisayarda, bazı kişilere ait iletişim bilgileri ve istihbarat notları çıktı.
     Tekirdağ Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, El-Kaide örgütünün hücre evlerinde ele geçirilen 6 dizüstü bilgisayar ve diğer dokümanlar incelenmek üzere Terörle Mücadele Daire Başkanlığı uzmanlarına göndermişti.
     Bilgisayarlarda, yapımcı Acun Ilıcalı ile Adnan Oktara ait iletişim bilgileri ve istihbarat notlarının bulunduğu öğrenildi.
    
     -Olay
    
     Polis ekiplerinin, 27 Şubatta Tekirdağın Çorlu ilçesi ile İstanbulun Büyükçekmece ilçesinde, El-Kaide örgütüne ait olduğu belirlenen 2 hücre evine düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 6sı tutuklanmıştı.
     Evlerde 5 tüfek, 5 tabanca, 6 dizüstü bilgisayar ile 22 kilo patlamaya hazır alarm düzeneği bulunan C-4 ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul / Hakan Şahin
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER