Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Engelli genç kıza akülü araç hediye edildi


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkara Müftülüğü, ilçede eğitim gören engelli genç kıza akülü araç hediye etti.
     İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Aynur Aydoğduya akülü araç hediye ettiklerini belirterek, Camiler ve Din Görevlileri haftamızda ilçede görevli din görevlilerimiz maddi destek sağladı ve araç alarak kızımıza hediye ettik. Bunu her yıl 2 araç alarak tekrarlayacağız.
     Halkında bu konuda duyarlı olmasını isteyen İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, dolayısıyla vatandaşlar arasında kampanya başlatacaklarını belirtti.
    
     -Kıbrıs gezisine giden heyet Çorluya döndü
    
     Çorlu belediyesinin düzenlediği Kıbrıs gezisine katılan gaziler Çorluya döndü.
     Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysana teşekkür ziyaretinde bulunan gaziler, Kıbrısta gerçekleştirilen 4 günlük program kapsamında, Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, Gazimagosa, şehitlikler, tarihsel mirasa sahip yerleri rehber eşliğinde gezdiklerini anlattılar.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Burhanettin Binnaz, bu hizmetin kendilerine sunulmasından dolayı Başkan Baysana teşekkür etti.
    
     -Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması
    
     CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyet devriminin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı tanınan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.
     5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınma günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan Köprülü, toplumda kadınlara iyi eş ve anne olma rolü dışında seçme ve seçilme hakkı tanınarak kadın hakları mücadelesinde önemli bir yol kat edilmesinin sağlandığını ifade etti.
     Köprülü, kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin üzerinden 78 yıl geçmesine rağmen temsilde tam eşitlik sorunu yasal ve toplumsal düzlemde çözülemediğini kaydetti.
    
     -Beşikten Demokrasi Mezara projesi eğitimleri başladı
    
     Malkaraya bağlı Balabancık beldesi Orta Okulunca hazırlanan ve Türk Ulusal Ajansı tarafından onaylanan Beşikten Mezara Demokrasi Projesinin eğitim çalışmaları başladı.
     Proje sorumlusu Ahmet Nazif Balcı, amaçlarının gençlerin karar alma süreçlerine aktif katılımlarını ve demokratik vatandaşlık bilincini kazandırmaya yönelik olduğunu belirterek, Projemize Bulgaristandan bir Orta Okul ile bir lise ve Çanakkale Umurbey Orta Okulu ortak diye konuştu.
     Malkara Öğretmenevinde, AB Bakanlığı Uzmanı Yelda Erdoğan gözetiminde tematik eğitimlerin çalışmalarına başlandığı ve eğitim çalışmalarının 5 gün süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER