Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Ada:

Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Ada: -"Bal üreticisi ilk önce insan sağlığını düşünmeli"


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada, bal üreticisinin öncelikle insan sağlığını düşünerek üretim yapması gerektiğini belirtti.
     Ada, Malkara Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bal üretiminde Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uyulması gerektiğini belirterek, "Trakyada üretilen balı, en yakınlarımızdan, ailelerimizden, komşularımızdan başlayarak tanıtmamız lazım. Kristalleşmiş bal saf baldır. İçerisine katkı konulan bal kristalleşmez" diye konuştu.
     Bal, bal sağımı, polen, oğul verme, oğul alma konularında üreticileri bilgilendiren Ada, balın çok verimli ve yararlı bir yiyecek olduğunu ancak üretiminin kolay olmadığını ifade etti.
     Ada, arı yetiştiricilerinin ve bal üreticilerinin ilk önce insan sağlığını düşünmek zorunda olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:
     "Çünkü ürettikleri balı ilk önce kendileri tüketiyorlar. Çevreleri, aileleri tüketiyor. Son çıkan AB kriterlerine uymak zorundayız. Üretimi, balın sağımı, saklanması,paketlenmesi belli ölçülerde yapılmak zorunda. Galvaniz ve tenekelerde paslanan malzemelerde değil, bala uygun olan paslanmazlarda bu işlemleri yapmak zorundayız. Oksitlenen, paslanan malzemelerden aldığımız zararı vücuttan atmamız mümkün değildir."
     Şakir Ada, ayçiçeği sezonunda ilçeleri gezerek bal sağımı hakkında uygulamalı eğitimler vereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Ada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER