Tekirdağ Valisi Yerlikaya:

Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Ergene ile ilgili evsel ve sınai atıklar konusunda kimse birbirini suçlayıp kin gütmesin. Bu, bugünkü sorunumuzu çözmüyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene ile ilgili evsel ve sınai atıklar konusunda kimse birbirini suçlayıp kin gütmesin. Bu, bugünkü sorunumuzu çözmüyor dedi.
     Yerlikaya, Polisevinde Medya Mensupları ile Buluşma Günleri kapsamında gerçekleşen ilk toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim konusunda gelecek süreçte okul ziyaretleri yapacağını ifade ederek, eğitimdeki sorunları el birliğiyle çözmenin doğru olacağını söyledi.
     Yerlikaya, Islah Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili sorunların çözümü için gerekli altyapıyı hazırlayacaklarını belirterek, sanayicilerin de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
     Bir gazetecenin Ergenedeki kirlilikle ilgili sorusu üzerine Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Ergene ile ilgili evsel ve sınai atıkları ile kimse birbirini suçlayıp kin gütmesin. Bu, bugünkü sorunumuzu çözmüyor. Bugünle ilgili ne yapacağımıza karşı çalışalım. Eylem planımızı ortaya koyalım. Ergenenin pırıl pırıl olması önemli ise diğer yerlerin temizliği de önemli. Neden, Kumbağ da, Marmara Ereğlisinde ve bütün sahil bandımızda mavi bayraklı plajları görmeyelim-
     Yerlikaya, insanlarda çevre bilincinin giderek arttığını belirterek, Kirliliğin, dünyada uluslararası alanda parametreleri belli. Bakanlık, Ergene ile ilgili sorunu İTÜden iki profesör ile yürütüyor. Kötümser olmayalım. İyimser olalım. Bu işe dünyanın önde gelen devletleri nasıl çözüm ürettiyse Türkiyede böyle yapıyor diye konuştu.
     Vali Yerlikaya, Tekirdağda deniz kenarında bulunan karayolları istasyonun başka bir bölgeye taşınmasıyla ilgili soruya da Karayollarının bulunduğu yer değerli. Çok güzel deniz manzaralı bir bölgenin kışın tuzların depolandığı bir yer olmasına gerek yok. Bunu şehrin başka bir yerinde daha rahat yapabiliriz. Bu konuyu Ankaraya gittiğimde görüşeceğim. Doğru ve güzel anlatıldığı zaman bunda başarısız olma şansımız yok cevabını verdi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağ Valisi Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER