Tekirdağlı üçüzlere yardım

Tekirdağlı üçüzlere yardım -Maddi durumu iyi olmayan üçüz bebek sahibi aileye, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mama, bebek bezi ve şampuan yardımı yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, (TEKKÖYDER) maddi durumu iyi olmayan üçüz bebek sahibi çifte, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yardımda bulundu.
     Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama ile TEKKÖYDER Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Sadık ve TEKKÖYDER Genel Sekreteri Melih Gülseven, 11 ay önce üçüz bebek sahibi olan Nurgül ve Gürkan Türkaslan çiftini ziyaret etti.
     Çiftin "Elçin", "Yezda" ve "Raziye Gülçin" adını verdiği üçüz bebekleri için temin edilen mama, bebek bezi ve şampuan gibi malzemelerden oluşan yardım paketleri, aileye teslim edildi.
     Resul Darama, AA muhabirine, yaklaşık bir yıl önce üçüz bebekleri dünyaya gelen ve ekonomik sıkıntılar yaşayan aileye yardım etmek için sivil toplum kuruluşlarıyla irtibata geçtiklerini söyledi.
     Bu kuruluşların desteğiyle öncelikle bebeklerin mama, bez ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Darama, ailenin diğer eksikliklerinin de zamanla giderileceğini ifade etti.
     TEKKÖYDER Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Sadık da dernek olarak Tekirdağ ve köylerinde yardımlaşmaya ve dayanışmaya yönelik faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.
     Özellikle Kutlu Doğum Haftasında yardımlaşma ve dayanışmanın daha fazla olması gerektiğini bildiren Sadık, şöyle devam etti:
     "Dernek olarak, Tekirdağ ve köylerinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinlikler kapsamında yardıma ihtiyacı olan kimselere elimizden geldiği kadarıyla yardımda bulunmak istedik. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü üçüz bebek sahibi bu aileyi tavsiye etti. Onlara az da olsa yardım edebildiysek, bu bizi mutlu eder. İnşallah bu yardımlar bundan sonra da devam edecek."
     Üçüzlerin annesi Nurgül Türkaslan da eşinin Tekirdağ Devlet Hastanesinde asgari ücretle çalıştığını ve çocuklarına bakmakta zorlandıklarını belirterek, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşlarından zaman zaman yardım aldıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tekirdağlı üçüzlere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER